Vad hände i helgen egentligen?

Fredagsbild från Jardin du Luxembourg
 
HUNGERGAMES I FREDAGS. ÅH SÅ BRA
 
En lördag fylld av julmarknader med tjejerna
 
Att ha en isrink bredvid Champs-Élysée är väl standard
 
Det var helt fantastiskt fint att kolla upp mot Champs-Élysée (mot Triumfbågen) med allt ljus... I efterhand på bild ser det ju inte alls mysigt ut....
 
Julmarknaden på La Défense!
 
Helger i Paris alltså.. I fredags efter skolan satt jag och bästa Lovisa oss i Jardin du Luxembourg, åt lunch och pratade. Efter en snabb visit hem åkte vi till La Défense för sushi och Hunger Games: Mockinjay - Part 1! Åh vad bra filmen var. Otroligt fint att de dedikerade filmen till Philip Seymour Hoffman, skådespelaren som spelar "Plutarch" i filmen, som dog tidigare i år. Då han inte hann spela in hela Hunger Games: Mockinjay-Part 2 ska det bli spännande att se hur filmbolaget justerar nästa film, då "Plutarch" har en ganska stor roll i boken..
 
Lördagen bjöd på julmys heela dagen. Vi hann med inte bara en julmarknad, utan två! Champs-Élysée's fick starta vår dag, och den var lika bra som förra veckan jag var där. Denna gången hann jag se lite mer utav den dock, och den massiva isrinken! Vi köpte diverse julklappar, åt en massa (olika soppor, baugetter, crêpes, julgodis och varmt vin/cider) och dansade runt till julmusiken. Älskar julen SÅ mycket. Och ni som inte testat varm cider, gör det.  Efter julmarknad nummer 1 styrde vi stegen mot nästa, nämligen La Défense's. De båda marknaderna var väldigt olika. Champs-Élysée's var mäktigare (hallå, en julmarknad längs en av världens mest kända gator, mäktigt!), mer turistaktig och ganska lika stånd efter ett tag. La Défense var inte precis mindre till storleken, men mycket mysigare då man gick i små "gångar", och butikerna varierade mera. Den sistnämnda blev såklart min favorit, och då vi inte hann med hela i lördags åker jag absolut dit igen innan flyget till Sverige!
 
Sedan blev det Vapiano innan vi mötte upp Helena och Malin i Bastille för några öl.
 
Jag har suttit barnvakt nu på förmiddagen och ska snart åka in till Paris för en fika med Elin och Greta från klassen!
 
 Kommentarer
Postat av: Mariekexet

Myyyshelg!

Svar: Mhm <3 <3 <3
Hanna "Rococo" Nilsson

2014-11-23 @ 23:09:48
URL: http://mariekexet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback